Регион

Борисов и здравният министър при мобилния пункт за ваксинация в Малево – ВИДЕО

Премиерът Бойко Борисов и здравният министър проф. Костадин Ангелов посетиха хасковското село Малево, където днес е разположен мобилен пункт за ваксинация срещу COVID-19.

Двамата коментираха проблема с недостигащите ваксини за личните лекари. Здравният министър каза, че се водят разговори с централата на AstraZeneca да се изтегли по-рано доставката на нови количества от ваксината. Борисов каза, че имаме готовност да изпратим самолет за по-бързата доставка. До края на седмицата се очакват още количества ваксини от другите производители.

Ваксини

Според премиера организацията по ваксинирането на населението е перфектна. Борисов каза, че страната ни управлява пандемията по най-добрия начин с възможно най-либералните мерки. Той допълни, че скоро се очаква да отворят ресторантите и кафенетата, което не означава, че всички масово трябва да се юрнат в тях, защото пандемията не е свършила по никакъв начин.

Здравният министър коментира, че винаги нещата могат да се направят по-добре и че е създадена организация масовата ваксинация да стартира от 3 – 4 март. Според него това не е организиран хаос, а просто желаещите за ваксина са много, както е по целия свят. Той допълни, че на наплива ще се отговори и с разкриването на денонощни ваксинационни кабинети, кметовете ще получат връзка с човек от здравното министерство за координация на мобилните екипи, а полицията ще се включи в доставката на ваксини от РЗИ до личните лекари. Ангелов каза, че е доволен от темпа на ваксинация през последните дни. Окончателното решение за отварянето на ресторантите и кафенетата ще се вземе в четвъртък на база 14-дневната заболяемост в страната. По сега действащата заповед те трябва да заработят от 1 март.

Ваксини

Преди Малево Бойко Борисов посети димитровградския завод „Неохим“.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ДБ сере сере
ДБ сере сере
23.02.2021 15:34 15:34

Хасково.нет е сайт на приближени до Ристю Иванов(МаджоВикаРистю) лизаче дето са админи на сайта и веднага трият постове против наследника на комунистическия род Боикикеви- дето се срами да се нарече с истинската си фамилия!
Днес пак ходил до сарая на Доган да се моли за порции!

Анонимен
Анонимен
23.02.2021 23:18 23:18
Отговор до  ДБ сере сере

Ми пиши си го тва в Хасково.нет, що го пишеш тука?

Киро Брейка
Киро Брейка
23.02.2021 15:42 15:42

Тоз кмет -егати корема е направил! Запри са малко бе момче,стига яде кат невидял!

Анонимен
Анонимен
23.02.2021 22:56 22:56

Da be vsichko e perfektno!!!!!Smeshnici!!!!Vsichko e pylen HAOS!!!

Буквар
Буквар
23.02.2021 23:06 23:06
Отговор до  Анонимен

Изглежда си неграмотен. Пиши на кирилица!

Anonimen
Anonimen
24.02.2021 10:14 10:14
Отговор до  Буквар

Ti kato pi6e6 na kirilisha da ne bi da Kaza ne6to AHMAK

Гост
Гост
24.02.2021 1:30 1:30

Нали някакви богати араби купиха пистата, крави щели да гледат. Голям проект бил, огромен. Какво стана?

Back to top button