Нови легла за COVID-19 и в Тубдиспансера в Хасково

Хасково

Всички 20 легла за пациенти с COVID-19 в хасковската Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания вече са заети. По тази причина там се разкриват още 9 легла.

„Отново започна да се повишава напливът от пациенти с коронавирус. Този път не е толкова рязко, но през последните дни започна да се усеща чувствително“, заяви пред Haskovo.info управителят на болницата д-р Веселин Калфов. Той каза, че сред пациентите има възрастни и по-млади. Много от хората допускали грешката да опитват самолечение вкъщи. При някои това продължавало между 8 и 10 дни и идвали в болницата във вече много тежко състояние.

Както Haskovo.info писа, в началото на седмицата всички 90 COVID-легла в МБАЛ- Хасково бяха заети и от болницата разкриха още 12. От 10 легла в МБАЛ – Хигия 9 са заети, като тук няма възможност за разкриването на допълнително легла, уточни управителят на болницата д-р Ясен Янев.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.