Заведенията в Хасково се подготвят за клиенти от 1 март

Хасково

Кафенета и ресторанти в Хасково са в трескава подготовка за отварянето на 1 март.

Персоналът чисти помещенията, подрежда маси и столове. От едно от популярните заведения в центъра коментираха пред Haskovo.info, че са успели да си запазят персонала след затварянето от 27 ноември миналата година. Това обаче е бил много труден период. Те се надяват ситуацията с коронавируса да се нормализира до месец. Хасковлии казаха, че също са доволни от отварянето на кафенетата и ресторантите, където могат да седнат и да се видят с приятели.

Заведенията ще могат да отворят врати при използване на 50% от капацитета си. На една маса ще се допускат не повече от 6 човека. В организирани семейни събирания ще могат да участват най-много 15 души. Работното време на заведенията ще приключва в 23 часа. Дейността в обектите ще се извършва и при спазване на сега действащите противоепидемични мерки. Могат да работят игралните зали и казината от 6 до 23 часа при 50% от капацитета си и носене на защитни маски от персонала и посетителите.

Организираните пътувания в страната и конгресният туризъм също ще започнат да работят от 1 март. Организираните пътувания зад граница и нощните заведения е предвидено да започнат да функционират от 1 април.

От 1 март ще бъде разрешена и конгресната дейност. Това ще се случи при използването на 30% от капацитета на залите, като реално те ще заработят след средата на месеца.

По-късно здравният министър проф. Костадин Ангелов издаде и заповед – ТУК.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

4 коментара

  • Хептен ще се оплескат нещата. Някои хора не могат да смятат. После ще има рев.

  • Ще се нормализират нещата н
    до месец.Да ,ама ма кукуво лято.Те това им е и целта- увеличаване на новозаразените предизборно ,всяване на паника и по- малко да гласуват.Всички го виждат.

  • Въпрос на приоритети. Кръчмите и изборите са по-важни от човешкия живот.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.