Хасково

Възстановяват „зелените коридори“, но ваксините все още са малко

„Зелените коридори“ за ваксинация срещу COVID-19 се възстановяват от днес, съобщават от здравното министерство.

Указанията са, когато във ваксинационните пунктове няма достатъчно желаещи от приоритетните фази I – IV от Националния план за ваксинация, да се имунизират и хора, непопадащи в целевите групи.

Както Haskovo.info писа, вчера в региона бяха поставени последните 30 дози от ваксината на „АстраЗенека“. Днес в страната пристигнаха още 52 800 дози от нея, като за РЗИ – Хасково са предвидени 1 580 дози. Повече от половината ще бъдат раздадени на личните лекари, които все още не са получили от ваксината и имат записани пациенти, които чакат за имунизация. С останалото количество ще се ваксинират желаещите в институции и предприятия, които вече са представили списъци в РЗИ. От здравната инспекция препоръчват на хората първо да се обърнат за имунизация към личните си лекари.

В понеделник в Хасково се очакват и дози от ваксината на Pfizer-BioNTech, с които от вторник ще се имунизират основно членовете на секционни избирателни комисии.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Аа
Аа
28.02.2021 16:29 16:29

Днес ваксинират ли?

Анонимен
Анонимен
28.02.2021 17:50 17:50
Отговор до  Аа

По-късно вечерта иди! Ако не, ще си пазиш ред да си първи в понеделник!

Анонимен
Анонимен
28.02.2021 17:49 17:49

По-късно вечерта иди! Ако не, ще си пазиш ред да си първи в понеделник!

Back to top button