Създават гора за царските орли в защитена зона „Сакар“

Любопитно

Телекомуникационна компания стана инициатор на екологична акция. За всеки продаден продукт компанията ще дарява 10 лв. в подкрепа на създаването и поддържането на гора, в която да гнезди царският орел.

Теренът, който предстои да бъде залесен, се намира в защитената зона „Сакар“, в района на община Тополовград. Инициативата в подкрепа на царския орел е в партньорство с Българско дружество за защита на птиците, което работи от дълги години за опазването на този вид.

Засаждането на нови дървета е от ключова важност за подобряване на гнездовите местообитания на царския орел. Той е една от най-редките птици както в България, така и в света. В миналото е сред най-разпространените грабливи птици у нас, а към момента популацията му наброява едва 35 двойки.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.