Хасково

До края на годината в „Болярово“ и 3 села светват икономични лампи

До края на годината хасковският квартал „Болярово“ и селата Гарваново, Въгларово и Клокотница ще са с икономично и модерно улично осветление.

Както Haskovo.info писа, за целта ще бъдат похарчени 810 000 лева, които вече са осигурени. Кметът Станислав Дечев и зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков са подписали договора за парите.В момента се изготвят документите за обществената поръчка, която ще бъде обявена до дни, казаха пред Haskovo.info от администрацията.

С парите старите лампи ще бъдат подменени с нови, високоефективни LED осветителни тела, ще се въведат системи за дистанционно управление, контрол и мониторинг на потреблението на електрическа енергия на улично осветление. Освен това ще се произвежда и електрическа енергия за собствени нужди от възобновяеми източници.

Изчисленията показват, че с новите придобивки ще се спести 82% от тока за осветление. Това се равнява на близо 630 тона спестени емисии въглероден диоксид годишно.

Подобни проекти се подготвят и за други части на Хасково като се очаква финансиране до края на годината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button