Хасково

Две училища и образователен център в Хасковско са онлайн заради болни учители

Две училища и образователен център в Хасковска област са преминали изцяло на онлайн обучение заради болни от COVID-19 учители, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

Това са хасковското Спортно училище „Стефан Караджа“, тополовградското СУ „Д-р Петър Берон“ и свиленградският Център за специална образователна подкрепа „Стефан Василев“. Част от болните преподаватели са на домашно лечение, но други са в болница. Петима са болните учители в Спортното училище, 7 са в свиленградския център и трима учители и непедагогически персонал в тополовградското училище.

От РУО коментираха, че при сегашната вълна на коронавируса има повече заболели и карантинирани учители и ученици в сравнение с края на миналата година. Предстои на заседание на областния оперативен щаб в Хасково да бъде обсъдено дали всички ученици от 5 до 12 клас в региона да не преминат на онлайн обучение.

Както Haskovo.info писа, 14-дневната заболяемост в Хасковска област вече е над 300 на 100 000 души, което се очаква да доведе до затягане на противоепидемичните мерки.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button