Герой: Мъж пострада, за да спаси възрастна жена от огъня

Регион

Мъж пострада, за да спаси възрастна жена от огъня при пожар в Любимец. Според съседите ако Цветан Гюров не се беше намесил, жената е нямала шанс да оцелее.

Историята започва рано сутринта в събота, когато Цветан, който работи в Любимец и живее там на квартира, излиза на терасата, за да изпие сутрешното си кафе. Забелязва, че на метри от него има огромен пушек. Първоначално решава, че някой е запалил отпадъци, но след като се вглежда внимателно става ясно, че на метри височина се издигат огнени езици. Веднага тръгва натам и по пътя подава сигнал на тел. 112.

Вече на място той вижда сина на жената, който казва „Майка изгоря!“. Цветан обаче забелязва възрастната почти неподвижна жена паднала до вратата на втория етаж на горящата къща и тръгва да я вади.

Пожар

„Огънят излизаше вече и от двата етажа на къщата, покривът гореше и падаха керемиди, но прецених, че има шанс да я спася“, разказва днес Цветан. Той разчиства пътя си по стълбите с крака, за да стигне до жената и успява да я спаси. Докато се бори със стихията изгаря ръката си на парапета на къщата. До седмица ще се оправи, няма страшно, казва той.

На място пристигат няколко противопожарни автомобила и изливат около 40 тона вода, за да загасят огъня. Причина за него вероятно е печката на дърва, която след пожара е паднала в мазето, тъй като подовете са изгорели. Съседи освобождават кучето, което е вързано на метър от пламъците. Спасената жена е добре, не e пострадала от огъня, но е била настанена в болница за няколко дни. Днес е в друго жилище на близки.

А Цветан не се чувства герой. Смята, че всеки на неговото място би трябвало да постъпи по същия начин.

Жестоко: Син уби майка си дни след като съсед я спаси от пожар

3 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.