Хасково

Разрушават опасни бивши казарми край булевард „Васил Левски“

Две от най-опасните сгради на бившите казарми край булевард „Васил Левски“ в Хасково ще бъдат разрушени.

Министерството на отбраната е провело обществена поръчка за събарянето на масивните постройки, която е спечелена от хасковска фирма. Ще бъде разрушена сградата при кръстовището на булеварда с улица „Дунав“ и тази до кръстовището с улица „Ком“ в близост до кръговото.

Казарми

Причината е, че в двете сгради влизат малки деца, които взимат строителни материали и греди, а постройките може да се срутят върху тях. Отделно според специалистите тази до кръговото при по-силен западен вятър можело да рухне върху булеварда, както се случи преди 2 г., когато оградата на бившето поделение падна за пореден път и уби човек на тротоара.

След това започнаха процедури по разчистване на опасните бивши военни обекти. Министерството и общината събориха опасни огради по улиците „Ком“ и „Булаир“.

Тежката техника на фирмата вече работи на терен. Очакванията са разрушаването на сградите и разчистването на строителните отпадъци да продължи малко повече от месец.

Казарми

Междувременно продадените в края на миналата година от министерството на отбраната терени до кръстовището на булевард „Раковски“ и улица „Дунав“ вече са разчистени изцяло. Те бяха купени от компании, които притежават хранителни и строителни хипермаркети.

Казарми

3 коментара

  1. Най-после! Докато няма следваща жертва, че в България нещата се случват много бързо и лесно, но след дъжд – качулка! Поздравления!!!

  2. Супер. Най-после. Сега очаквам да се заредят едни сълзливи коментари за славните казармени години и как всичко се руши. Хайде почвайте рев по социализъма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button