Хасково

Разрушават опасни бивши казарми край булевард „Васил Левски“

Две от най-опасните сгради на бившите казарми край булевард „Васил Левски“ в Хасково ще бъдат разрушени.

Министерството на отбраната е провело обществена поръчка за събарянето на масивните постройки, която е спечелена от хасковска фирма. Ще бъде разрушена сградата при кръстовището на булеварда с улица „Дунав“ и тази до кръстовището с улица „Ком“ в близост до кръговото.

Казарми

Причината е, че в двете сгради влизат малки деца, които взимат строителни материали и греди, а постройките може да се срутят върху тях. Отделно според специалистите тази до кръговото при по-силен западен вятър можело да рухне върху булеварда, както се случи преди 2 г., когато оградата на бившето поделение падна за пореден път и уби човек на тротоара.

След това започнаха процедури по разчистване на опасните бивши военни обекти. Министерството и общината събориха опасни огради по улиците „Ком“ и „Булаир“.

Тежката техника на фирмата вече работи на терен. Очакванията са разрушаването на сградите и разчистването на строителните отпадъци да продължи малко повече от месец.

Казарми

Междувременно продадените в края на миналата година от министерството на отбраната терени до кръстовището на булевард „Раковски“ и улица „Дунав“ вече са разчистени изцяло. Те бяха купени от компании, които притежават хранителни и строителни хипермаркети.

Казарми

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Браво!!!!
Браво!!!!
12.05.2021 20:49 20:49

Най-после! Докато няма следваща жертва, че в България нещата се случват много бързо и лесно, но след дъжд – качулка! Поздравления!!!

Старшината
Старшината
12.05.2021 23:08 23:08

Супер. Най-после. Сега очаквам да се заредят едни сълзливи коментари за славните казармени години и как всичко се руши. Хайде почвайте рев по социализъма.

Анонимен
Анонимен
13.05.2021 15:02 15:02

Сградите добре,но защо изкорениха такива хубави големи дървета.

Back to top button