Хасково

ГЕРБ напусна заседанието на Общински съвет

Съветничките от ГЕРБ не участваха в гласуването на половината от решенията

Съветничките от ГЕРБ не участваха в гласуването на половината от решенията

Хирургическият блок към Многопрофилната болница в Хасково да бъде обявен за частна общинска собственост, решиха съветниците на днешното си заседание. На искане на съветника от ГЕРБ Ирена Узунова кметът да разясни посочена в докладната записка дата, за да знае как да гласува, той заяви, че гласът й не го интересува и затова няма да й отговори. Това предизвика напускане на залата на трите присъстващи представителки от групата на ГЕРБ – Ирена Узунова, Сена Радева и Светослава Стоянова. След почивката те се завърнаха, но на местата за посетители в залата и не участваха в гласуването на следващите точки от дневния ред.

От 1 октомври целодневните детски градини и обединените детски заведения в Хасково ще минат на делегирани бюджети, одобриха общинските съветници. Сред мотивите за решението са, че така ще се повишат правомощията и отговорностите на директорите при разпределяне на бюджетните средства, ще се стимулира търсенето на пари от други алтернативни източници и ще се постигне по-голяма прозрачност при разпределянето на средствата за отделните градини.   Издръжката на едно дете за месеците октомври, ноември и декември ще е общо 225 лв. от общинската субсидия. Детската градина в кв. Болярово ще бъде закрита, защото при новите условия няма да може да се издържа. От 27-те деца там ще бъде сформирана допълнителна група към ОДЗ № 17, като малчуганите ще продължат да ходят на градина в Болярово. Детската градина в с. Нова надежда ще бъде обединена с тази в с. Узунджово, защото малчуганите в забавачката в Нова надежда са 10, с 2 по-малко от необходимия минимум за една група.

Досегашният Тубдиспансер ще бъде преобразуван в „Специализирана болница за пневмо-фтизиатрични заболявания“, а онкодиспансерът, кожният и психодиспансерът стават отделни центрове, решиха общинските съветници. Общинските съветници гласуват

Община Хасково ще участва в Регионално сдружение за управление на отпадъците заедно с Димитровград и Минерални бани. Стадион „Хасково“ ще бъде предоставен за ползване на футболен клуб „Хасково 2“, като разходите за ток и вода в размер до 18 000лв.годишно ще бъдат поети от общината, а тези за поддръжка и експлоатация на обекта – за сметка на ползвателя. „Така този отбор ще е отговорен за това, което става на стадиона. Когато дойде друг отбор, ще си плаща, като това се съгласува с общината“, коментира кметът Георги Иванов.

От 1 януари в община Хасково ще бъде открита социална услуга „Център за обществена подкрепа“ за 40 потребители. Той ще оказва помощ на младежи над 16 години, които напускат социални домове, и на семейства на деца в риск.

На питане на съветника Анюта Лозева как ще процедира общината с изкопите на ВиК след аварии, които не се асфалтират, кметът Иванов отговори, че в момента се правят актове за всяка една дупка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
anonimosttt
anonimosttt
27.08.2010 15:39 15:39

q vijte hubavo snimkata…? nqma edin mlad 4ovek. svi4ko sa dartaci.. e kak 6te se opravi darjavata kato starcite ne iskat da izpusnat vlasta… SLADKA IM E! i na svedva6tite izbori pak 6te sa sa6tite komunisti4eski GUDJUCI…

ewib77
ewib77
27.08.2010 16:29 16:29

ne sa chak stari, ama sa ohraneni. ne im se iska da slabejat, da da de*elejat i sle idvastite izbori.

Иван
Иван
27.08.2010 18:43 18:43

Как да има млади,като не младите държат фирмите в Хасково…
То тука вече няма млади де.

НАСКО
НАСКО
27.08.2010 19:47 19:47

Ами първо, младите трябва да се научите да пишете (на български) и тогава може да имате претенции да управлявате.

георги
георги
29.08.2010 1:06 1:06

какъвто кмета, такива и съветниците. охранени, поостарели, мърляви, не всички с капацитет да посъветват сами себе си, не всички със съзнанието колко висока чест им е оказана, колко висока отговорност носят, но сякаш с едичкото стремление да ги изберем отново. всяка публикувана тука снимка дава доста теми за размисъл. жалко е, че в голямата си част негативни.

BKP-DS
BKP-DS
29.08.2010 2:28 2:28

AMI NASKO,VIE DARTACITE ZATOTO STE MNOGO KADARNI I UMNI I NAI-VE4E MOJETE DA PI6ETE NA (BALGARSKI) ZA TVA DOKARAHTE DARJAVATA DO TOVA POLOJENIE…ZASRAMI SE I MLAKNI…. TAKOVA NAHALSTVO KATO TVOETO NQMA PO SVETA….!

ЕДИН ИЗВЕСТЕН СЪВЕТНИК
ЕДИН ИЗВЕСТЕН СЪВЕТНИК
02.11.2010 21:37 21:37

НЯКОГА ПРЕДИ ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ ИМАШЕ САМО ЕДИН ПЕДЕРАСТ В ХАСКОВО И ВСИЧКИ ГО СОЧЕХА С ПРЪСТ,КАТО ПРОКАЖЕН.НЕЙСЕ НАМЕРИХА ГО ОБЕЗГЛАВЕН В ЕДИН ХАСКОВСКИ РЕСТОРАНТ И ТАКА ПРИКЛЮЧИ.СЕГА КАКВО ДА ВИДИМ???В ХАСКОВО ВСЕКИ ВТОРИ МЛАДЕЖ Е ПЕДЕРАСТ И СЕ ЗАНИМАВА С ПРОСТОТИИ,А ВМЕСТО ДА СЕ ДОКАЖЕ НА ТРУДОВАТА,ОБЩЕСТВЕНАТА ИЛИ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА,КАКВО МОЖЕ И КАК СЕ ПРАВИ НЕЩО СМИСЛЕНО,САМО ДРЪНКАТ ГЛУПОСТИ ПО САЙТОВЕТЕ И ЛЕЖАТ НА ГЪРБОВЕТЕ НА БЕДНИТЕ СИ РОДИТЕЛИ.ТОЛКОВА МНОГО ВЪЗМОЖНОСТИ ИМА ДА СЕ ПОКАЖАТ ПРЕД ХАСКОВСКАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ,НО ГИ МЪРЗИ ДА ГЛЕДАТ,А ИНАЧЕ УСТИТЕ ИМ СА ОТВОРЕНИ,КАТО НА ДЪРТИ ПРОСТИТУТКИ.АКО ГИ ПОПИТАШ КОГА Е ОСВОБОДЕНА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКО РОБСТВО ИЛИ КОГА Е СЪЕДИНЕНИЕТО ИЛИ НЕЩО ЗА БОТЕВ,ЛЕВСКИ,РАКОВСКИ И ПРОЧИЕ,ТЕ ГЛЕДАТ КАТО НАСРАНО ДЕТЕ МАЙКА СИ.АКО ГИ НАКАРАШ ДА ИЗЛЕЗЕ НА ПЛОЩАДА С РАЗВЯТ ТРИКОЛЬОР НЕ ИСКАТ,ЩОТО ГИ Е СРАМ.АМИ С ТАКАВА ПОМИАРСКА МЛАДЕЖ ИДВА И ПОМИАРСКА ДЪРЖАВА ЗА В БЪДЕЩЕ.ЩОМ НЯМА ЛИЧНА ИЛИ ОРГАНИЗИРАНА МЛАДЕЖКА ИНИЦИАТИВА ЗА БОРБА И ПРОМЯНА НА ЖИВОТА В ХАСКОВО И СТРАНАТА,ТО НЯМА КОЙ ДА ДОЙДЕ И ДА ТИ ИЗБЪРШИ ПОСРАНИЯ ЗАДНИК И ДА ТИ ВДИГНЕ ГАЩИТЕ.

Back to top button