Хасково

Служителка на дом „Майка и дете“ с хепатит, децата здрави

Дом за медико- социални грижиСлужителка от дома за медико-социални грижи в Хасково, в който се отглеждат деца до 3-годишна възраст, се е разболяла от Хепатит А. Това е станало преди около 40 дни, жената вече е здрава, но е все още в болнични, съобщи директорът на дома д-р Кирил Гузгунов.

Според д-р Гузгунов служителката се е заразила извън дома, най-вероятно в домашна среда. Всички 11 деца от групата, за която се грижи жената, са подлагани вече два пъти на изследвания на кръв и урина. Никое от тях не е болно, уточни д-р Гузгунов. Освен това малчуганите са изолирани максимално от останалите деца в дома.

д-р Кирил ГузгуновИнкубационният период на хепатита е от 45 дни до 2 месеца, така че предпазните мерки ще останат в сила още около 2 седмици, обясни д-р Гузгунов и допълни, че всички контактни на жената са изследвани в рамките на месец.

10 са случаите на вирусен хепатит в областта през изминалата седмица, сочат данните на Регионалната здравна инспекция. Между тях няма връзка, съобщи главният секретар д-р Ели Ташева.

37 са пациентите с диагноза ентероколит, по 4-ма са тези със салмонелоза и колиентерит. Регистрирани са единични случаи на варицела и скарлатина. При кърлежовопреносимите болести за седмица има 7 случая на марсилска треска.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
higija
higija
31.08.2010 17:28 17:28

naredete kravna proverka na vsichkite si slujiteli, doktore. sigurno ima o6te i drugi, za koito elementarnata ejednevna higiena e 4ujda duma. a i skapata voda v haskovo, dopu6taneto v sgradata na neotorizirani lica i pr. vsi4ko tova sa predpostavki za izbuhvane na bolestta na mrasnite race. a tova e lo6a reklama na zavedenieto.

Back to top button