Регион

Скицираха съборените участъци на оградата по границата с Турция

Направени са скици на компрометираните участъци на оградата по българо-турската граница, за да се изготви нова количествено-стойностна сметка за предстоящия ремонт, съобщават от областна администрация.

Заместник-областният управител Мартин Узунов е извършил инспекция на инженерното възпрепятстващо съоръжение заедно с работна група от експерти. Комисията се е запознала на терен и е заснела проблемните участъци по оградата.

Както Haskovo.info писа, сигналът за проблема е от началото на годината, когато дъждове са отнесли основата на част от оградата и тя е паднала. Става въпрос за няколко метра от съоръжението в района на свиленградското село Сладун.

Първият сигнал от Гранична полиция до областна администрация е бил от средата на януари. На място са били изпратени експерти, които са установили проблема и е била изготвена количествено-стойностна сметка за ремонта. Документите са били изпратени към министерски съвет през февруари с искане за отпускане на финансиране за възстановяването на оградата. То обаче се е забавило.

Сега е проведена работна среща с областния управител инж. Минко Ангелов за съгласуване избора на конструктивно решение. След изготвянето на количествено-стойностна сметка ще бъде подадена необходимата документация до министерски съвет за отпускане на средства за ремонт на проблемните участъци по оградата, допълват от областна администрация.

Природно бедствие събори част от оградата по границата с Турция

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button