Спорт

Европейският картинг шампионат за издръжливост минава през Хасково

Второто издание на ЕКО 24 часа на България, част от Европейския картинг шампионат за издръжливост, ще се проведе от 12 до 13 юни на картинг пистата край Хасково, съобщават организаторите.

Хасково за пореден път е домакин на състезание за издръжливост. През уикенда за 24-часовото състезание се очакват 250 пилоти от 16 нации, разпределени в 42 отбора и в две категории – Gold до 84 кг. и Pro до 94 кг.

По традиция и тази година срещу професионалните картинг състезатели ще се изправи и „Отбор на звездите“. В него ще участват актьорът Наум Шопов, певецът Рафи Бохосян, олимпиецът Йордан Йовчев, ултрамаратонецът Краси Георгиев, единственият българин пилотирал Формула 1 – Владимир Арабаджиев, младият картинг пилот – Калоян Върбицалиев, инфлуенсърът Радо – известен като Epic Bath Guy, както и Александър Данчев – Shondy.

Организаторите се включват и в благотворителната кампания за събиране на средства за малкия Гого от Хасково и ще предоставят част от средствата, събрани от таксите за участие в състезанието, за спешното му лечение.

Входът ще бъде свободен за всички желаещи да наблюдават на живо зрелищното събитие, като ще има и изненади.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button