Хасково

КНСБ води 200 хасковлии на протест в София

Василка Иванова

Василка Иванова

Около 200 членове на КНСБ от хасковски регион ще участват в протест в столицата, съобщи регионалният председател Василка Иванова. Датата 7 октомври ще бъде окончателно определена в петък, когато е консултативният съвет с  КТ „Подкрепа“ в София.

Още утре във всички общини на Хасковска област започва събирането на подписи срещу внесения в Народното събрание Законопроект за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване. Те ще бъдат внесени в Народното събрание на 7 октомври, а дотогава палатков лагер пред сградата на парламента ще призовава гражданите  да протестират срещу отнемането на трудови и социални права

Най-големият синдикат у нас казва „не“ на повишаване на осигурителния стаж и на възрастта за пенсиониране, по-високото изискване за обезщетение за безработица, отнетата възможност да се закупуват 5 години осигурителен стаж, каза пред медиите днес в Хасково вицепрезидентът на КНСБ Николай Ненков.

В Хасково предстоят гласуваните от Общинските съветници съкращения в училищното и детското здравеопазване, стана ясно още на брифинга. В най-голямото и структуроопределящо дружество „Неохим“ в Димитровград продължават платените и неплатените отпуски на работниците. Преди това 80 души са загубили работните си места. На 1 октомври, когато торовото дружество отново заработи, по всяка вероятност ще има още съкращения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
انا
انا
15.09.2010 14:12 14:12

Докато се прекланяме пред парите и да си затваряме очите пред зверствата на големите корпорации които ни управляват, ще има робство и мизерия!

Back to top button