Любопитно

Баба Анастасия стана на 100, още плете за внуците

Анастасия Несторова Сталева

Анастасия Несторова Сталева

Столетниците в Хасково от днес са с един повече. Анастасия Несторова Сталева отпразнува своя юбилей с близки и приятели в хасковското село Узунджово. 

Баба Анастасия има една дъщеря, една внучка, две правнучки и един пра-правнук. През целия си живот се е занимавала със земеделска работа. 

Тютюн събирахме и жито жънехме„, разказа рожденичката пред екипа на Haskovo.info. По думите й тайната на дълголетието е в работата. Според баба Анастасия днес младите са малко мързеливи, а за съпруга си, който е починал на 95, казва че си е отишъл млад.

Въпреки че на 100 слухът и зрението малко по малко започват да й изневеряват, юбилярката не се поколеба да демонстрира младия си дух и воля за живот като показа, че все още може да плете

„Направила е шалове, чорапи и терлици за цялото семейство и за съседите дори“, разказаха близките й, които са разпръснати на два континента. За рожденичката бяха купили домашна торта свещичките, на която баба Анастасия духна от раз.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button