Хасково

Земеделското министерство снима Хасковско от самолет за нова карта

Министерството на земеделието, храните и горите започва предвиденото за тази година самолетно заснемане на територията на няколко области, сред които и Хасково. Целта е да бъде обновена цифровата ортофотокарта.

Заснемането ще се случи при благоприятни климатични условия е освен Хасково ще обхване около една трета от страната в областите Кюстендил, София област, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас.

За снимане ще се ползват два самолета, оборудвани с високотехнологични цифрови камери, осигуряващи необходимото качество на получената цифрова ортофотокарта. Тя е нужна за целите на подпомагането на земеделците.

В резултат на разчитането на новата карта, както и на сателитни изображения от Държавен фонд „Земеделие“ ще бъде определен обхватът на специализираните слоеве „Площи, допустими за подпомагане“ и „Физически блокове“ за кампания 2021 г., уточняват от земеделското министерство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button