Любопитно

Хасковски фотограф печели награди с „Голо тяло“ и „Въглищар“

Златко Латев, снимка Георги Даскалов

Златко Латев

Специална награда получи хасковският фотограф Златко Латев от конкурса на тазгодишната Фотованкация в Приморско. Във фотованцията той участва всяка година от старта й преди 16 години. Сега наградата му е за фотография на въглищар, който е запечатал до с. Писменово до Приморско.

Общо 99 фотографи от Украйна, Русия, Словения, Македония и България са взели участие в това издание на фотоваканцията, 70 от тях са участвали с по 4 свои творби в конкурса. Работите им са били оценявани от 5-членно международно жури с председател художник- фотографа от Казанлък Александър Иванов.

Снимам още от ученик„, сподели пред Haskovo.info Златко Латев. Наследил е тази страст от майка си. Любимите му теми са хората и природата. В тях той вижда красивото и се опитва да го предаде чрез обектива си. През годините е участвал в много конкурси, печелил е и множество награди, част от които и международни. Първата му голяма награда е тази на Кодак за България през 1997г. През 2002г. печели наградата за цифрова фотография от „Фотоваканция ММЦ-Приморско“. Миналата година спечели златен медал от конкурса в Линц, Австрия. Тази година с фотография на голо тяло взе награда и от Международната организация за фотоизкуство.

 

Въглищар

Въглищар
 

Голо тяло

Голо тяло

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Фотограф-любител
Фотограф-любител
15.09.2010 14:09 14:09

Да са му честити наградите! Снимките са прекрасни! Желая му успех и да продължава да снима:)

Back to top button