Хасково

Условна присъда за полицая, прегазил при гонка пиян моторист без книжка

2 г. условно с 4-годишен изпитател срок и 3 г. без шофьорска книжка получи от Хасковския окръжен съд 41-годишният полицай Златко Милев от Харманли, съобщават от ХОС.

Той е признат за виновен, че на 27 април 2017 г. в землището на село Надежден при управление на полицейски автомобил е нарушил правилата за движение (не е спазил дистанция) и по непредпазливост е причинил смъртта на моторист.

Haskovo.info припомня, че тогава полицаите подали сигнал със стоп палка на младия моторист от ромски произход, но той не спрял. Започнало преследване по черен път. В един момент мотористът рязко натиснал спирачката и бил блъснат от полицейския автомобил, управляван от Милев. Мъжът починал. Разследването показало, че той е управлявал нерегистрирания мотор с 2.49 промила алкохол в кръвта и не е притежавал книжка. Били разделени с жена си и отивал да види децата си в съседното село.

След едно от съдебните заседания Златко Милев заяви през сълзи пред медиите, че му е много мъчно за станалото и много съжалява. След инцидента той е бил освободен от работа, но съдът го е възстановил.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив.

Отложиха дело срещу полицай, прегазил при гонка пиян моторист без книжка

3 коментара

  1. Условна за умишлено убийство :О
    Не съм фен на мангала ама този полицай знаел ли е кой кара. Другия път може да е някой друг. Не е истина – условна за убийство :/

  2. Ас сам имал много актове от този Цеко полицая дори веднъж исках дамисе представи а този ми удари два шамара с униформа има кураш иначе е жена и ми каза цитирам Ас сам Цеко машкаря паднало ми е пердето Неми пука от никои скачам на бои на всеки .този е жена но с униформата го раздава нарко барон.

  3. Този Цеко машкаря варши част от мрачната работа на Георги Петков и аракшиев криминални полицаи и те го пазят този се помисли за нарко барон и почна да убива хора този не уважава закона защото си мисли че тои е закона този кои този беси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button