Регион

Първо обвинение за купуване на гласове след арестите в Хасковско

Един от задържаните от МВР преди седмица за търговия с гласове вече е с повдигнато обвинение от прокуратурата. Тогава в ареста попаднаха общо шестима души – двама от Харманлийско и четирима от Свиленградско.

Днес от прокуратурата съобщиха, че е повдигнато обвинение за купуване на гласове на мъж с инициали Н. Т. от харманлийското село Рогозиново, който сега отново е задържан този път в Славяново. При акцията преди седмица в стопански двор беше открита тетрадка с 63 имена. Според обвинението той е плащал за гласове на предишните избори на 4 април.

Арест

Разследващите са установили, че в периода от 15 март до 4 април той дал на четирима души общо 910 лв., за да ги склони да гласуват в полза на определена политическа партия. Извършени са разпити, включително на четирима пред съдия, претърсвания, изземвания, разпознавания, като е изготвена експертиза. По време на разпитите свидетелите са разказали за начина, по който обвиняемият е предложил на четирима от тях и им е дал различни суми пари, за да гласуват за конкретната политическа партия на изборите през април.

Мъжът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Разследването продължава.

Арести в Свиленград и Харманли за търговия с гласове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button