Регион

Откриха бижута за 1.1 млн. лв. в тайник на автобус

Златни и сребърни накити за 1 136 935 лв. са открити при проверка на автобус на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от прокуратурата.

Автобусът пътувал от Турция през България за Северна Македония. По метода „анализ на риска“ той бил селектирано за щателна митническа проверка. В тайник под пода на багажното отделение митничарите са открили 27 пакета, в които били укрити златни и сребърни пръстени, гривни, медальони и обици. Според експертизата на вещото лице става въпрос за 13 272,14 грама 14-каратово злато и 7 905 грама сребро, проба 925.

Злато

Контрабандните златни и сребърни накити и автобуса са били задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

По разпореждане на Окръжна прокуратура – Хасково стюардът в автобуса – 45-годишен турски гражданин е бил привлечен към наказателна отговорност. Спрямо него е била взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 5 000 лева, както и наложена „Забрана за напускане пределите на Република България“, освен с разрешение на Окръжна прокуратура – Хасково.

 

Един коментар

  1. Ясно е, че тази контрабанда не е за България, а за Македония! Тя с какво застрашава България – здравето на хората, на природата, доходите им? С нищо! Просто държавен грабеж! Ама не било декларирано – и какво от това??? Докато го декларират информацията ще стигне до нападатели по пътя..знаем как..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button