Хасково

Протест срещу евентуална задължителна ваксинация в Хасково

Десетки хасковлии се събраха тази вечер на протест на площад „Свобода“ срещу евентуалното въвеждане на задължителна ваксинация срещу COVID-19 в страната.

Протестът е организиран от Движение „Българско семейство“ от което обявиха, че имат 1 400 членове. Участници в протеста заявиха, че са притеснени от информации, че в страната може да се въведе задължителна или принудителна ваксинация за определени групи от хора като медици, учители и социални работници. Протестиращите са притеснени, че ваксините все още не са достатъчно изпитани. Те дадоха за пример коментарите, че вероятно само ваксинираните родители ще могат да водят децата си на градина. Жена от протеста заяви, че в детската градина, където работи в Хасково, от ръководството им заявили, че тенденцията е от септември всички да се ваксинират, за да останат на работа.

Протест

Организаторите на протеста казаха, че не са антиваксари и дори някои от тях са ваксинирани. Сред протестиращите беше дошъл Константин Костадинов, който на 16 юли си е поставил втората доза от ваксина срещу COVID-19. Въпреки че се е ваксинирал, той каза, че иска имунизацията да остане пожелание, а не както в други страни да е пълзящо задължителна за отделни групи от обществото.

Протест
Константин Костадинов

„Никой няма право да задължава свободни граждани да се ваксинират. Това е завоалирана държавна принуда и въвеждане на двойни стандарти“, каза от сцената Ростислава Жекова от организаторите. Тя поиска здравното министерство да заяви категорично, че неваксинираните не са заплаха за останалите хора, а ваксинацията да остане доброволен акт.Протест

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Честен човек
Честен човек
22.07.2021 8:06 8:06

А другите ваксини които са задължителни, защо нямаше протест?
Да има протест от ЕС ще накарът да станът задължителни тези ваксината, както има и други задължителни ваксини.

Стига сте всявали паника в хората!

При всички ваксини и хапчета които приемате има странични реакции замислете се малко.

Тото Кутуньо
Тото Кутуньо
22.07.2021 9:08 9:08

Против гадините парцали на лицето, против „ваксинацията“, против новия ред.
Хора не разбирате ли, че маските са първата крачка към робството?

Тото Кутуньо
Тото Кутуньо
22.07.2021 9:10 9:10

Сайта Хасково нет, вече е купен от новите господари и не публикуват гласа на народа…
Анатема!

Back to top button