Хасково

ВиК – Хасково: Не поливайте и не си мийте колите! Вода няма!

ВиК – Хасково публикува призив към гражданите, в който ги призовава да ограничат потреблението на вода за напояване, миене на автомобили и балкони. Причината е, че намалява водата в кладенците. За проблема от ВиК алармираха преди няколко дни на извънредна пресконференция след многото критики за бехаберна работа към водното дружество.

На този фон сигналите за безводие продължават да валят. Няколко такива имаше днес от централната градска част, където беше обявено, че се подменя водопровод. От хасковското село Динево се оплакаха, че цялото село е без вода и ток, като авариен екип им казал, че проблемът ще е отстранен до вечерта.

Зачестяват и сигналите за липса на вода по селата в региона. Читатели се оплакаха, че няколко седмици Поляново е изцяло на сух режим. За разлика от други населени места, където от време на време вода се появявала, в харманлийското село чешмите били изцяло пресъхнали. Млади семейства, които си дошли през лятото от София започнали да си тръгват заради липсата на вода, обясниха хората.

Haskovo.info припомня, че по-рано днес общинският съвет в Хасково прие декларация срещу предложения от водното дружество бизнес план за следващите 5 г., в който е предвидено увеличаване на цената на водата от 3.52 до 4.47 лв. за кубик.

Всичо това се случва на фона на готвен от жители на Хасково протест. Той е обявен за 18:30 часа на 2 август, понеделник.

ИЗПРАТИ НОВИНА

9 коментара

  1. Хехехех,уно Пио всяка сутрин мият ли мият парка,сигурно от кладенеца,защо не ги проверят…

  2. А бе,що всички Вик,Общинска администрация,Областна …..не се хванете дружно за ръчички и да се изметете от града?!Съсипахте всичко!

  3. ВиК призовава, ами ние в село Стамболово какво да кажем, нямаме вода от една година, захранването е от река Арда, дали не е пресъхнала, интересно нас какво ще ни призовете. Не пийте вода, тя и без това, не става за пиене. Искали увеличение, на каква база. Срам нямате, дано умрете без вода всички от ВиК Хасково. Некадърници……. Мръсни

  4. Затова в понеделник, 2-ри август, от 18:30 – всички на площад „Свобода“ на ПРОТЕСТ за чиста вода на справедлива цена!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button