Спорт

Фотоволтаици ще захранват с ток спортната зала в Свиленград

Фолтоволтаична система ще захранва с ток спортната зала в Свиленград, съобщават от общината.

Ще се монтира фотоволтаична инсталация с мощност 30 kWp за производство на електроенергия. Инсталацията ще е разположена на паркинг конструкции и ще включва зарядна станция за 4 електромобила. Ще се проведат последващи обследвания за енергийна ефективност на общински и многофамилни сгради, ще се изготви краткосрочна програма за насърчаване на използването на енергията от възобновяеми енергийни източници и биогорива.

Едновременно с това ще се осъществят дейности по въвеждане на пилотен енергиен мониторинг на консумация и производство на енергия в сгради и мониторинг на потенциала на слънчева и ветрова енергия. Към момента е публикувано решение за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. Предстои подписване на договор.

Проектът „Партньорство за адаптация към климатичните промени“ е разработен и ще се изпълнява в широко партньорство, включващо 4 общини от България – Смолян, Асеновград, Свиленград, Крушари, компания развиваща дейност в сферата на устойчивото развитие, и партньор от Норвегия – Университета за наука и технологии в Трондхайм. Финансиран е по програма „Опазване на околната среда и климатични промени“ със средства, предоставени от финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство чрез програмния оператор Министерство на околната среда и водите. Общата стойност е 925 178 лв., а срокът за изпълнението му е 24 месеца.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button