Хасково

Учители от Кърджали на обмяна на опит в Гимназията по туризъм в Хасково

ГоститеПрезентация за приготвяне на хлебни и сладкарски изделия, работа в учебно-тренировъчна фирма, демонстриране на уменията на учениците в приготвянето на различни ястия и тяхното сервиране и аранжиране – това са само част от дейностите, с които Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ порещна днес учителите от Професионалната гимназия по туризъм в Кърджали.

На празника на Кърджали 21-ви октомври преподавателите от тамошната гимназия по туризъм гостуваха на хасковските си колеги с цел обмяна на опит. Сътрудничеството на двете училища е от около 30 години, сподели директорът на училището в Кърджали Кръстина Чорбаджийска. 

Директорът на ПГТ - Хасково Пенка ГеоргиеваДнес учителите от различните методически обединения обмениха опит относно работата си по съответните предмети. Гостите бяха изненадани и с разходка до най-известната туристическа забележителност на Хасково – монумента „Св. Богородица“. Техен гид бе дванайсетокласничката от специалност „Екскурзоводство“ Силви Вълканова.

По пътя към статуята на Божията майка Силви разказа на гостите най-важните моменти от историята на Хасково , показа им църквите „Св. Богородица“, „Св. архангели Михаил и Гавраил“, Драматично куклен театър „Иван Димов“, спортна зала „Дружба“. Учителите от Кърджали с интерес разгледаха и камбанарията до монумента на Света Богородица, която предстои да бъде открита официално на 26-ти октомври- Димитровден.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button