Хасково

Засилени проверки за COVID-мерките по заведения и автобуси в Хасковско

Започват засилени проверки за спазване на противоепидемичните мерки по заведения, басейни, фитнес зали, спортни зали и обществения транспорт в Хасковска област, съобщават от областна администрация.

Решението е взето на заседание на областния кризисен щаб във връзка с издадена заповед от няколко министерства. Причината е увеличаващата се заболяемост от COVID-19 в страната. Проверките ща стават по график, като ще има и съвместни между Агенцията по храните и РЗИ. От здравната инспекция са подчертали, че в момента заведенията не функционират на 50% капацитет, както е ограничението, а на 100%. Ще се проверява и дали персоналът работи с маски и дезинфектанти. Общественият транспорт също ще бъде обхванат, защото все по-малко пътници носели предпазни маски.

Ще се проверяват и местата където има струпвания на хора, като съборите например. Пътна полиция пък ще инспектира крайпътните обекти, където има засилен трафик на чуждестранни превозвачи.

От РЗИ са посочили проблем с транспорта. Имало достатъчно доброволци по границата, но трудност бил превозът, а нямало средства за такъв. Областният управител инж. Минко Ангелов е казал, че са били отпуснати 82 000 лв. за доброволци и е получил разрешение от Министерството на здравеопазването част от тези средства да бъдат използвани за осигуряването на транспорт.

От хасковската болница са коментирали, че все повече пада възрастовата граница на заразените с коронавирус.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гелчо
Гелчо
09.08.2021 21:22 21:22

Монстър фитнеса на Кърджалийска е за затваряне!Не се чисти няма климатизация! Пълна мизерия.

Куртурист
Куртурист
10.08.2021 9:59 9:59
Отговор до  Гелчо

От не ходите на Кенана на чист въздух,ва?

Ресторантьор 23 години
Ресторантьор 23 години
10.08.2021 8:59 8:59

Далеч от тази държава. Всеки допир с държавата скъсява живота в нервна агония.

Back to top button