Хасково

Опасност: Спират тока на ВиК – Хасково заради неплатени задължения

Обекти на ВиК – Хасково вероятно ще останат без ток от понеделник, което ще доведе до проблеми с водоснабдяването. Това става ясно от получена в „Електроразпределение Юг“ заявка за прекъсване на електричеството на водното дружество заради неплатени задължения.

Заявката е подадена от търговец на ток на свободния пазар за преустановяване на 16 август на доставката на електроенергия към обекти на ВиК – Хасково, поради дължими суми. След запитване на Haskovo.info от ЕВН отговориха, че става въпрос за спиране на тока на административни обекти и помпени станции. Управителят на ВиК Тодор Марков не отговаря на мобилния си телефон, за да обясни дали има опасност населени места да останат без вода. От ВиК съобщиха, че засега нямат информация и обещаха на по-късен етап да информират населението.

В случай че заявката не бъде оттеглена, „Електроразпределение Юг“ ще е задължено да пристъпи към нейното изпълнение, за което са информирани както ВиК, така и местните и държавни институции. „Електроразпределение Юг“ няма отношение към въпроси, касаещи търговски взаимоотношения между ВиК и дружество доставчик на електроенергия – относно размер на дълга за консумирана електроенергия, срокове и начини на плащане, договорена цена на енергията и други, допълват от ЕВН.

Обрат: Няма да спират тока на ВиК – Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
умник
умник
11.08.2021 13:22 13:22

кат спрат тока и те няма да имат вода

Педал
Педал
16.06.2022 6:05 6:05

Брей поне да бяха написали, че доставчика е фирмата на Делян Добрев и договорите са в ущърб на дружеството, което пък сега ще дължи милиони на тази фирма…

Back to top button