Любопитно

3 читалища в община Димитровград с юбилейни годишнини

Народно читалище „Просвета – 1896“ в Меричлери се готви да отбележи тържествено 125 години от основаването си.

Също толкова години навършва от създаването си и читалище „Пробуда – 1896“ в Горски извор. Вековен юбилей следващия месец ще чества читалище „Просвета – 1921“ в Злато поле. Всяка от трите културни институции ще получи Почетен знак на Община Димитровград.

Предстоящите читалищни юбилеи са вписани в националния календар на Европейските дни на наследството, които се отбелязват всяка година през септември в 50-те държави, подписали Европейската културна конвенция. Идеята е хората да опознаят и да ценят наследството си, създадените благодарение на него връзки между европейските народи.

Тази година темата на инциативата е „Наследство за всички“. 38-то издание е посветено на възобновяването на културния живот, който пострада сериозно от продължителното действие на ограничителните мерки срещу Covid-19.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button