Любопитно

99-годишният Кръстьо Рибаров издаде с дъщеря си „Нашенски зевзеци“

Излезе от печат книгата „Нашенски зевзеци“ – дебют на 99-годишния Кръстьо Рибаров, когото Димитровград помни като монтажник на Азотно-торовия завод и химик в газгенераторния цех на Химкомбината. Негов съавтор е дъщеря му, родената в Димитровград Тоня Борисова, актриса и писателка, за която e писано и в Haskovo.info. Художник на корицата е внучката Сълзица Борисова.

В книгата са събрани спомени, откъси от дневници, бележки на Кръстьо Рибаров, записвани в продължение на години. Свежият хумор и самоиронията са неизменна част от страниците, които внушават, че така можем да преодоляваме трудностите в живота.

Кръстьо Рибаров идва в строящия се Димитровград като бригадир. Учи в заводската школа на Азотно-торовия завод, в Техникума по индустриална химия в Димитровград, специализира в Кемерово (Западен Сибир). След дългогодишна работа в Химкомбината е награден със званието „Отличник на Министерството на химията и металургията“. По-късно заедно със съпругата си Станка Рибарова става ценен кадър в комбината за изкуствени влакна „Димитър Димов“ в Ямбол.

„Нашенски зевзеци“ няма да е единствената книга на Кръстьо Рибаров. Подготвени за печат са и трите части на автобиографичната му трилогия „Спомени за един изгубен свят“, създадена отново в тандем с дъщеря му. Страниците са изпълнение с дълбоки и мъдри прозрения за живота на достолепния автор, който днес учи петте си внучета и три правнучета да пазят паметта за своите родови корени и да обичат България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button