Любопитно

245 участници в Международния поетичен фестивал „Есенни щурци“

160 български и 85 чуждестранни творци от 14 държави са участвали в Четвъртия международен поетичен фестивал „Есенни щурци“ в димитровградското село Горски извор, съобщи на пресконференция поетесата Ели Видева, която е председател на КДК – Хасково и съорганизатор на конкурса.

Домакин е бил литературен клуб „Иван Николов“, а двудневният форум в читалище „Пробуда 1896“ е бил осъществен и с подкрепата на община Димитровград. Участниците са били оценявани от жури с председател директора на Националния литературен музей Атанас Капралов. Част от творците са били представени задочно чрез мултимедия.

Голямата награда за български участник е била присъдена на Нели Коларова от София, а за чуждестранен – на Олга Борисова от Самара, Русия. За пръв път на фестивала е била включена и категория „Пеещи поети“. В нея победители са станали Йордан Пеев от Стара Загора и Василий Белашов от Казан, Русия.

Утре в Хасково ще бъде подписан меморандум между партньорите от Съюза на независимите писатели и Международната писателска гилдия и Международната академия за литература и изкуство. Той предвижда фестивалните дни от догодина да бъдат увеличени от два на четири, а издателската дейност да стане по-активна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button