Хасково

Млади етнографи с шанс за стипендии за талантливи деца

ДецатаДве първи и една втора награда спечелиха деца от школата по етнография към Младежки център от конкурс на Национален клуб „Родолюбие„, похвалиха се днес от общинското предприятие. Конкурсът се провежда за осемнайсти път, като тази година е под надслов „България- европейска самоличност и специфична духовност“.

Школата по етнография към Младежки център участва за 15-та поредна година, съобщи ръководителката й Нели Авнаудова. Седмокласникът Иван Иванов е спечелил първо място с реферата си на тема „Пътеката на легендите“, с първо място е и осмокласничката Петя Чоева с презентация „България- страна на таланти“, а седмокласничката Антония Цонева е с второ място за есето си „Моето бъдеще в България“.

Подготовката за един такъв конкурс продължава повече от месец, обясни директорът на Младежки център Деян Янев. По думите му наградата на един подобен конкурс е много важна, защото той е от националния календар за извънкласни дейности на Министерството на образованието, младежта и науката. Обикновено спечелилите получават и право на лична стипендия по програмата за надарени деца. „Надяваме се нашите деца също да спечелят такава стипендия, за да могат да се подготвят още по-добре следващата година“, допълни Янев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button