Хасково

Местни тютюнопроизводители излизат на протест в петък

Румен Манчев

Румен Манчев

Тютюнопроизводители от Хасковска област ще излязат на протест в петък, съобщи за Haskovo.info Румен Манчев от село Конуш. „Ще се съберем край Първомай. Протестът ни първоначално ще бъде мирен. Очакваме около 3000 души от цяла България„, допълни той.

Причината за нашето недоволство е, че обещаните 73 милиона евро национални доплащания за тютюн за 2010 година не са включени в проектобюджета за догодина, коментира тютюнопроизводителят. Той допълни, че страните в Европейския съюз, които произвеждат тютюн са 15 и само родните тютюнопроизводители не са получили така наречените национални доплащания.

Ако обещаните ни от премиера Бойко Борисов национални доплащания не бъдат осигурени сме готови за масови протести и гладни стачки, допълни Манчев.

Вижте още за проблемите и намеренията на тютюнопроизводителите във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
каручката
каручката
22.11.2010 15:19 15:19

абе хора произвеждате тютюн продавайте си го -ако не ви го купуват или цената е ниска произвеждайте това което се купува- домоти ябълки праскови коли релета хляб и т н -какво ви виновен бойко- а пък като не ставате за нищо бягайте в европата

Back to top button