Хасково

Мандрите в Хасковско не щат да произвеждат по стандарт

СиренеНито една от осемте мандри в област Хасково към момента не е проявила желание за производство на сирене и кашкавал според влезлите наскоро в сила нови стандарти, съобщи за Haskovo.info началникът на ДВСК Хасково д-р Христо Вълчанов.

В община Хасково мандрите са 4, в община Димитровград- 3, а в община Тополовград- 1.

Стандартът за производство на кашкавал влезе в сила на 16-ти ноември. Първите партиди по новия стандарт, ще се появят по магазините след около 2 месеца. В търговската мрежа продуктът ще се отличава с надпис „Български кашкавал, произведен по БДС 14 от 2010 г.“. Той ще се прави само от свежо прясно мляко, като няма да се добавят консерванти, емулгатори и добавки.

Новият държавен стандарт за бялото саламурено сирене влезе в сила в края на месец август. Въпреки това все още никой производител от областта не е пожелал да работи според изискванията му.

Продължават преките наблюдения на проиводството на месни продукти по стандарта „Стара планина“ в региона. Няма установени отклонения от него, допълни д-р Вълчанов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
kakalaka
kakalaka
22.11.2010 22:32 22:32

Иначе простите кауни се скъсват да хвалят мандрата в с.Конуш дето бълва сухо мляко, ама нейсе, селския манталитет никога няма да се изкорени от Каункьой.

АААААААААААА
АААААААААААА
23.11.2010 11:20 11:20

МНОГО СИ ПРАВ!КАУНИТЕ ВИЖДАТ САМО ДО УЗУНДЖОВО И ДО КОНУШ!И СИ МИСЛЯТ ЧЕ ТОВА Е ЦЕЛИЯ СВЯТ!ОСТАВЯТ СЕ ДА ГИ ЛЪЖАТ РАЗНИ УЗУНДЖОВЦИ И ИЗМАМНИЦИ КОЙТО ИМ ПРОДАВАТ ЛАЙНА ВМЕСТО МЛЯКО!УУУУУУ ЧЕ ПРОСТИ КАУНЕ БЕЕЕ!

ROSI
ROSI
24.11.2010 19:36 19:36

бяло саламурено сирене без никакви добавки,ха,ха,така се прави в Българско сирене ДЕЯ,всичко е чисто и под контрол,купувайте само продукти на тази фирма няма да съжалявате,,,,,смешни сте като си мислите че се спазват правила,,,,,

Back to top button