Хасково

66 са дарили кръв от началото на есенната кампания

Кръводаряване66 души от Хасково, Ивайловград и Маджарово са дарили кръв в рамките на есенната кампания по кръводаряване, съобщи за Haskovo.info началникът на отделението по трансфузионна хематология към многопрофилната болница д-р Анна Димова.

Инициативата, която се организира от Министерството на здравеопазването, стартира преди 6 седмици. 

„За съжаление тенденцията от години е броя на кръводарителите да намалява. В голямата си част те са хора, които и друг път са дарявали. Има и млади ентусиазирани ученици, които се включват в кампаниите, които провеждаме на място в училищата, но те се броят на пръсти“, обясни д-р Димова. 

Тя допълни, че през декември подвижен екип на Кръвния център ще бъде ситуиран в димитровградското предприятие „Неохим“. В дните преди Коледа пък ще бъде реализирана и съвместна акция с Младежки център – Хасково под надслов „Сърцати братя и сестри“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
NASKO
NASKO
24.11.2010 11:54 11:54

ИСТИНА е , че ако нямате някъкви здравословни или ограничаващи проблеми за кръводаряване – НЯМА никакъв риск от това да дариш кръв !!! Казвам Ви това с гаранция , понеже преди 4 дни се наложи да даря кръв на близък човек в Хасково ! Бях давал кръв последно преди 25 години , за което сега съжалявам. Докторката , която ме обслужваше, ми каза,че е добре профилактично да се дава кръв на година веднъж . Сега вече съм убеден , че е права. Чувствам се наистина в много по добра форма след кръводаряването!Освен това чувството на благородност е неизмеримо !!! Дано да помогна с това писание на тези които се двуомят да дадът кръв!

az
az
24.11.2010 15:35 15:35

знаеш ли колко малко хора ще прочетът тази статия, а други въобще няма да я отразят……….за жалост е така. На хора се случва, но не пожелавам на никого да изпада в състояние да търси или да му се наложи да му преливат кръв.Никои няма да го остави в болницата и ще му се прилее нужното количество,но близките ще са в ужас от каде кого да намерят и да плащат на хора за това….за жалост нещата са така във всяко едно отношение в държавата ни….

i az
i az
24.11.2010 18:46 18:46

Наистина малко хора се замислят, че това е начин да помогнат на някой, който наистина има нужда. За разлика от всевъзможните картички по 2 лв или смс-и, дарявайки кръв, помагаме наистина на хора в нужда – от новородени, до възрастни, близки или непознати. Така че дори един да прочете статията и да отиде до центъра по кръводаряване, пак си заслужава.
А това написах след поредното си кръводаряване. Ако ви е интересно – прочетете!
http://svetlana.dir.bg/_wm/library/item.php?did=447890&df=8&dflid=3

Back to top button