Хасково

Строят три нови кръгови кръстовища в Хасково догодина

С три нови кръгови кръстовища ще се сдобие Хасково през следващата година. Това съобщиха от Община Хасково след запитване от Haskovo.info във връзка с препоръката на Пътна полиция.

От КАТ са изпратили сигнално писмо до администрацията, в което посочват нуждата от реорганизация на движението на три невралгични места в града. Това са кръстовищата на бул. „Раковски“ с ул. „Дунав“ и тези до бившата цигарена фабрика и автогарата. Причината са честите катастрофи и натовареният трафик. От Пътна полиция са препоръчали там да бъдат изградени кръгови или да бъдат подменени светофарните уредби така, че да има секция за завиване вляво.

След няколко разговора в транспортната комисия е постигнато съгласие, че промените действително са необходими. От икономическа гледна точка и от гледна точка на безопасност кръговите кръстовища се оказали по-добрият вариант, обясниха от общината.

Според специалисти грубата сметка показва, че едно кръгово кръстовище излиза около 50 000 лева, докато смяната на светофарна уредба заедно с всички нужни окабелявания коства близо 200 000 лева.

Предстои нужните средства за проектиране и строителство да бъдат включени в бюджета на Община Хасково за следващата година, обясниха от от администрацията.

КАТ предлага лява секция на светофара или кръгови на опасни кръстовища в Хасково

12 коментара

 1. То 80% от шофьорите не знаят какво да правят на кръговите кръстовища. Още по-зле ще станат нещата.

 2. 150 000 за няколко светофара и кабела? Как ги мислите тия цени?
  Няма лошо, нека е кръгово. Да видим.

 3. Някакъв шанс да се направи нещо по въпросът със спрелите неправилно коли, които освен всичко останало, пречат при изход от кръстовищата? Най-добре се вижда това при автогарата.
  В Хасково няма натоварено движение. Има отказ от контрол и съответно блокирани ленти. Дори и кръгово кръстовище да се направи, ако изходите са блокирани, ефектът ще е минимален.

 4. И пак опряха до пари ,безопасността на хората остава на заден план!
  Сигурно 80% от шофьорите в селския ни „град“ не знаят правилата за движение в кръгово кръстовище !!!

  1. Ми крайно време е да ги научат тия правила. Навсякъде по света натоварени кръстовища се правят кръгови

 5. Това трябваше да се направи отдавна! Ама то трябва да се мисли, освен да се прибират пари!
  И защо патрулките дремят в храстите скрити зад триногата, а в града се кара бясно! Поне по главните артерии трябва да има контрол на скоростта!

 6. Кръгово е хубаво да се направи до Първа поликлиника, по-скоро там ще е овално кръстовище, както и едно кръгово на бул. „България“ и бул. „Васил Левски“. Щом са по 50 000лв, за цената на един светофар се правят 4 кръгови, избрали сте 3 места, добавете и тези двете и за 250 000лв решавате 5 невралгични точки в града, вместо да смените 1 и 1/4 светофар!

 7. А кога ще бъде премахната синята зона по булевард „България“ от Първа поликлиника до стадион „Младост“? Не е логично такава голяма пътна артерия,да разполага само с една лента за движение,при положение,че трафика е интензивен и,че от там епътя,по който се движат тежкотоварни превозни средства…

  1. В добавка ( удължение) – пред пощата също , а пък „спрелите за малко“ от денонощния магазин до банката включително въобще не им е мястото там.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button