Хасково

Изпращат тестовете за малките ученици в Хасковска област

121 000 теста за учениците от 1 до 4 клас заминават за последните 11 области на страната, сред които е и Хасково, съобщават от МОН.

Днес те ще бъдат раздадени на училищата. Хасковско е сред областите, където най-много родители са дали съгласие децата им да бъдат тествани и да се върнат в класните стаи – 4 045.

Тестовете за Хасковска област са 13 260. Раздаването им на 49 училища започва следобед, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

Дали занятията ще започнат в понеделник или вторник следващата седмица зависи от готовността на училището и от това дали там ще се гласува на предстоящите избори. Тестовете за Хасково са от вида, при който децата дават слюнчен секрет през пластмасова фунийка, прикрепена към контейнер, допълват от ведомството.

Както Haskovo.info писа, близо 60% от паралелките от 1 до 4 клас в Хасковска област ще се върнат присъствено в училище след тестване на децата. Останалите продължават обучението си онлайн.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button