Спорт

Григор пред ВВС: „Мога да бъда № 1 в света“

Григор Димитров„Вярвам, че мога да бъда № 1 в света. Това е моята цел“ – казва Григор Димитров в интервю за журналиста от ВВС Крис Бийвън. Материалът, озаглавен „По стъпките на Федерер“, представя 19-годишния хасковлия като наследник на гениалния швейцарец и „следващата голяма звезда от новото поколение талантливи тенисисти“.

„Аз съм № 106 в света, а Федерер е най-добрия жив тенисист. Много е трудно за мен когато ни сравняват. Разбира се, че има някои прилики в играта ни като бекхенда и сервиса, но никога не съм се стремял да приличам на него“ – казва Григор по повод на лепнатият му от специалистите етикет „новия Федерер“.

Първата ни ракета твърди пред ВВС, че винаги се обажда на баща си, когато се нуждае от съвет, защото той е човекът, който го е научил да играе тенис. Според хасковлията прогресът ще дойде с участието му на големи турнири на АТР, но може би ще му трябват няколко години, за да мери сили с най-добрите. Материалът на Крис Бийвън завършва с прогнозата на Григор: „Предстоят много интересни времена!“.

Междувременно днес хасковският талант бе избран за подгласник на спортист № 1 на Варна за 2010-та, а ден по-рано бе обявен за спортист на годината на „Черно море“. Бащата на първата ни ракета Димитър Господинов стана треньор на годината на обединените спортни клубове. Мъжкият тим на тенис клуб „Черно море елит“, в чийто състав е и Григор, грабна приза за отбор на морската ни столица за отиващата си година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
майор григор димитров собствен
майор григор димитров собствен
22.12.2010 8:07 8:07

е григорчо се е изцепил той не е по велик от мен

Back to top button