Хасково

Първите секции предадоха протоколите в РИК, шампанско и заря и в Хасково

Секционните избирателни комисии започнаха да предават протоколите си в Районната избирателна комисия в Хасково в спортна зала „Дружба“ след края на изборния ден.

Сред първите, които успяха да пристигнат, са подвижната секция за карантинирани в Хасково, СИК 100 в бившия Техникум по селско стопанство, подвижната секция 20 в Минерални бани и следственият арест. Очакванията са комисиите да се справят по-лесно с протоколите на балотажа и обработката на резултатите да стане по-бързо.

Не липсват обаче и проблеми. Към 22 часа няколко секции сигнализираха, че часове наред не могат да приключат работа и да предадат протоколите си. Един от примерите е СИК 92, която се намира вътре в самата зала „Дружба“. Въпреки това повече от 2 часа членовете й чакат някой да дойде да прибере машината. Техникът дойде и си свърши работата, ние сме приключили още в 20:20 часа, но седим и чакаме, а покрай нас в условията на пандемия преминават всички останали комисии, коментираха пред Haskovo.info от комисията.

Като цяло изборният ден премина спокойно. В РИК – Хасково постъпи само една жалба, отчетоха от там.

След обявяването на изборната победа на Румен Радев и Илияна Йотова от клуба на БСП в малкия бизнес център отпразнуваха успеха с шампанско и заря. По-рано всенародни тържества започнаха и в родното село на президента.

Хоро, цветя и заря в Славяново след победата на Румен Радев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button