Хасково

Първите 10 нови тополи вече се редят край реката в Хасково

Официалното засаждане на новите тополи започна следобед край реката в Хасково. Както Haskovo.info писа, вчера започна подготовката на дупките на тротоара край реката, в които ще се засаждат фиданките.

Първите дръвчета бяха засадени до театър „Иван Димов“, защото е емблематично място за хасковлии, заяви управителят на „Екопрогрес“ Щерю Янев. Той посочи, че са купени 150 тополи от италиански сорт, който няма да образува „пухчета“. Те се доставят от български разсадник край Пазарджик.

Тополи

10 тополи ще бъдат засадени покрай театъра. Те са с височина между 2.5 и 3 метра. Бяха поставени специални ограждения, които да запазят дръвчетата от вандали.

С времето новите тополи ще пораснат колкото сегашните, но от общината възнамеряват да ги поддържат по-редовно. През годините с италианския сорт ще бъдат подменени и останалите дървета.

Подмяната на емблематичните тополи край реката в Хасково започна след няколко инцидента с паднали дървета и след като комисия установи, че десетки тополи са опасни. Според специалистите най-подходящото време за засаждането им е през ноември или ранна пролет.

Новите тополи вече са в Хасково, подготвят дупките край реката

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button