Хасково

РИОКОЗ иззе вредни биберони с канцерогенно вещество

Бибероните, които са иззети от търговската мрежа

Бибероните, които са иззети от търговската мрежа

3 биберона на известна марка бебешки продукти за възраст „0+“ иззеха инспектори на РИОКОЗ през изминалата седмица, информираха от дирекция „Надзор на нехранителни обекти и стоки“ на Здравната инспекция. 

Съобщението за издирването на продукта е по системата Rapex. Проверени са общо 45 търговски обекта в областта – 19 аптеки и дрогерии, 14 бебешки магазина и 12 други магазина. 

Бибероните са иззети от три магазина. На всички обекти са издадени предписания да не зареждат и продават от въпросните продукти. Уведомена е Здравната инспекция в София да извършат проверка на дистрибутора на продукта.
Бибероните съдържат извлечими нитрозиращи амини над допустимата норма. Според разпоредбите веществото не трябва да се употребява в препарати за масовия потребител, защото е канцерогенно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
05.01.2011 20:32 20:32

колко други има,които не са иззети…

бай назми
бай назми
06.01.2011 15:29 15:29

след проверката веднага пуснати други за продажма

Back to top button