Хасково

НАП затвори бензиностанция в Хасково и глоби други четири

БензинНАП затвори бензиностанция в град Хасково заради липса на он-лайн връзка между касовите апарати на обекта и електронната система на приходната агенция. Общо 8 проверки са стартирали днес в областта.

Инспекторите са съставили общо пет акта. На четири от обектите е даден гратисен срок до края на месеца да изградят връзката с НАП.

Съгласно разпоредбите от днес всяка бензиностанция трябва да подава автоматично и без знанието на собствениците информация за натрупания дневен оборот. Освен това чрез електронната система НАП ще има ежедневен достъп до всеки касов апарат и ще може да следи приходите от продажби на течни горива. При установяването на съмнително ниски такива, ще бъдат инициирани внезапни проверки, припомниха от агенцията.
51 бензиностанции в област Хасково все още не отговарят на новите изискванията по информация на НАП. Всички те подлежат на проверки в следващите няколко дни. 

До края на месец септември тази година, всяка фирма, която е регистрирана по Закона за ДДС, също трябва да свърже фискалните си устройства с НАП.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button