Регион

Откриха близо 50 000 евро в пътници в автобус

Голямо количество недекларирана валута е открита в пътници в автобус на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Автобусът е пътувал от Румъния през България за Турция. При щателната митническа проверка са открити недекларирани 20 000 евро, укрити в личния багаж на румънка. При личен преглед на двама румънци са намерени недекларирани 15 000 евро и 13 600 евро, които те пренасяни в джобове на дрехите си. Тримата пътници са обявили преди проверката, че нямат валута, валутни ценности или стоки за деклариране.

Общата стойност на задържаните пари е 48 600 евро с левовата равностойност над 95 000 лева. Срещу нарушителите са съставени актове по Валутния закон.

От началото на годината на „Капитан Андреево“ е открита недекларирана валута с обща равностойност близо 10 400 000 лева.

Според изискванията на Валутния закон, всяко физическо лице, което влиза или напуска територията на Европейския съюз и пренася парични средства от една или повече валути с обща равностойност в размер на 10 000 евро или повече, следва задължително да декларира тази сума пред митническите власти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button