Хасково

След затихването през уикенда нови 14 случая на хепатит за ден

Хепатит14 са новоприетите пациенти с хепатит А в Многопрофилната болница в Хасково вчера, съобщи за Haskovo.info заместник-директорът по медицинската част д-р Мариян Запрянов.

„Затихването в края на миналата седмица явно се е дължало на нежеланието на хората да влизат в болница през почивните дни. Вчера обаче броят на новоприетите се увеличи осезаемо“, допълни той.  

В момента в областната болница са настанени 108 души с жълтеница. 41 от тях са тежко болни, тъй като са с хронични заболявания, уточни д-р Запрянов. 

Той допълни, че от 20 декември, когато бе регистрирана завишена заболеваемост от хепатит А в областта, до тази сутрин общия брой на покосените от жълтеница е 302-ма.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
БЯЛ НЕГЪР
БЯЛ НЕГЪР
18.01.2011 10:15 10:15

Бройката се увеличава а за епидемия никой не говори.Докога?Тоя Запрянов нова медийна звезда ли е?Другите все се одраха дано и тоя не е такъв.

Kraseto
Kraseto
18.01.2011 17:43 17:43

Добре Защо така се процедира от риокоз виждат, че има болни а не обявяват грипна епидемия в Областа това трябва да се направи и то спешно

БЯЛ НЕГЪР
БЯЛ НЕГЪР
18.01.2011 20:49 20:49

Здравето и живота на хората в тази държава и в тази област не струват пет пари.Всичко е един цирк в РИОКОЗ точно в този момент.Борба за кой да командва дали Дяльчо Янев главен циркаджия или някой друг.А хората кучета ги яли.Дали ще се обяви епидемия или не пука и на Снежана Иванова и на Дяльчо да да…

Az
Az
19.01.2011 8:49 8:49

какво може да се направи………..запитайте се де….преди да вините които и да е. Единственното което може да се направи да се затворят училищата и градините и какво????как да ограничим контокта,колко е инкобационния период….40 дни- четиредесет,това значи след последния регистриран случай на хепатит още 40 дни да си си в къщи….ами той последния може и да е догодина,винаги е имало болни от хепатит А. Ако ние не си се пазим няма кои да те опази, а да се всява паника и грипни епидемии мисля че няма смисъл.Ти ще си се позиш и Господ да пази децата ни. Няма да коментирам повече. Лек и спорен ден…на всички и добри и лоши

Бял негър
Бял негър
19.01.2011 10:18 10:18

До аз.Тука не става въпрос за обвинения а за конкретната обстановка и за вътрешните борби в РИОКОЗ точно сега кой да поведе хорото.Как може в София за ден и половина да обявят епидемия от грип и другаде е предстоящо а тук само се обясняват по медиите.А вие като ги защитавате и знаете начина да се опази човек направете го достояние на всички а не да се правите на КОНФУЦИЙ 2.това няма да спре настъплението на жълтата гостенка нито пък на грипа.

Back to top button