Хасково

Най-много безработни жени над 55 без образование

Коста КостовПовечето безработни в Хасково са жени. Над половината от хората без работа са над 55 години. Всеки втори е с основно или по-ниско образование. Това сочи статистиката на регионалната служба по заетостта за миналата година, обясни директорът й Коста Костов.

Средното ниво на безработица в областта през 2010-та е било 9,3%. Пикът е бил през февруари, а най-малко хора без работа е имало през октомври.

През последния месец на годината равнището на безработица е 9%. Това са 11 260 човека. Новорегистрираните са били 1 041. Най-голяма част от тях – 20% са от сферата на търговията. Следват преработващата промишленост и строителството.

Най-малко безработни през декември е имало в Минерални бани и Димитровград – около 7,5%. Най-много са регистрираните в Маджарово (16%), Стамболово (13,7%) и Симеоновград (13,8%).

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button