Регион

Още едно училище в Хасковска област минава онлайн заради голям брой карантинирани

Още едно училище в Хасковска област е подало заявление за преминаване в обучение от разстояние в електронна среда заради голям брой заразени учители.

Това е ОУ „Иван Вазов“ в Харманли, където отсъстващите преподаватели са 10 – 7 са карантинирани, а 3 са положителни за коронавирус. При толкова заразени преподаватели от училището не могат да обезпечат присъственото обучение и затова искат да са онлайн от 20 до 23 януари. След получаването на заповедта от Министерството на образованието и науката ще бъдат уведомени и учениците, съобщи за Haskovo.info директорът на училището Светла Георгиева.

Припомняме, че заради многото карантинирани ученици и учители хасковската Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ е на изцяло онлайн обучение до края на седмицата.

Днес от МОН съобщиха, че засега се запазва високият дял на присъственото обучение въпреки покачването на общата заболеваемост в страната. Хасково е сред областите, в които се наблюдава повишение на учениците, които са в присъствен режим на обучение, посочват от министерството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button