Любопитно

Връчиха приза „Посланик на библиотеката“ в Димитровград

За четвърта поредна година Градска библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград връчи приза „Посланик на библиотеката“.

Отличието се връчва на дарители и приятели на просветно-културната институция, съмишленици и личности. Те съдействат за нейното модернизиране и популяризирането на дейността ѝ. Призът получават Мария Шандуркова-Русева, Бистра Жекова, Стела Иванова, Генка Славова и Таня Ганева, съобщават от библиотеката.

Мария Шандуркова-Русева е поет и преводач. Дългогодишен дарител, сътрудник и приятел на библиотеката. Тя е автор на 8 книги и на издадени 9 поетични сборника с нейни преводи от руски език.

Бистра Жекова е учител в ПЕГ „Д-р Иван Богоров“ в Димитровград – автор на различни инициативи за насърчаване на четенето сред учениците, дългогодишен партньор на библиотеката в просветната й дейност.

Библиотека

Стела Иванова е начален учител в СУ „Любен Каравелов“ в Димитровград – дългогодишен партньор на библиотеката, автор на множество инициативи за популяризиране на четенето сред учениците.

Генка Славова е начален учител в ОУ „Пенчо Славейков“ в Димитровград и е наградена за повишаване интереса на децата към четенето, проправяйки път в сърцата им към библиотеката и книгите, инициатор на съвместни тематични събития.

Таня Ганева е учител в СУ „Любен Каравелов“ в Димитровград – за висока отдаденост в насърчаване на грамотността и четенето сред учениците с различни съвместни инициативи на библиотеката.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button