Регион

Липсата на лекари, проблеми с водата и „Изворът на Белоногата“ обсъдиха на среща в Харманли

Проблеми на община Харманли са обсъдени на среща между областния управител Катя Панева и кмета Мария Киркова, съобщават от областната администрация.

Повод за работната среща е писмо до министъра на културата Атанас Атанасов с копие до Катя Панева, което е изпратено от поетесата и общественик Светлана Николова за състоянието на „Изворът на Белоногата“. Както Haskovo.info писа, в сигнала се посочва, че плочата е в лошо състояние и се руши.

Киркова е съобщила, че от 6 г. комплексът се поддържа, доколкото това е допустимо, тъй като обектът не е в управление на общината. Възстановени са стълбите и околното пространство, а алеите се поддържат от общински служители.

Панева е казала, че ще се срещне с министъра на културата, за да обсъдят казуса, с оглед решаване на проблема в най-кратки срокове.

На срещата са обсъждани и наболелите въпроси в здравеопазването. Липсата на лекари и медицински сестри е много сериозен проблем, който се задълбочава все повече, допълват от областната администрация. Дискутирано е и качеството на питейната вода, която в Харманли също е със съдържание на манган, както е и в други общини на областта.

Сигнал до културния министър за разруха на „Изворът на Белоногата“ в Харманли

3 коментара

  1. А ма куха лейко какво си седнала да говориш с тази проста селянка гербаджийската кметица на Харманли, вместо да почнеш да гониш всички гербаджийски калинки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button