Хасково

До 15 г. затвор грози тримата задържани за марихуаната в газовата бутилка на Порше

Хасковският окръжен съд остави в ареста тримата задържани за 6.650 кг. марихуана на стойност 26 600 лв., която беше открита в газовата бутилка на Порше Кайен на ГКПП „Капитан Андреево“.

Както Haskovo.info писа, тримата на възраст 20, 24 и 25 г. бяха задържани на 29 януари, защото в съучастие опитали да пренесат дрогата от България в Турция, като я скрили в чувал в газовата бутилка на автомобила. Колата е управлявана от единия от задържаните. Наркотикът е открит при щателна митническа проверка. По-късно като съпричастни са арестувани другите двама, а единият е с обвинение за подбудител, като е предоставил пари и сим-карта.

Канабис

Според обясненията на тримата обвиняеми, показанията на свидетели, претърсвания и изземвания може да се направи обосновано заключение, че престъплението е извършено от тях. Ако бъдат признати за виновни ги грози затвор от 10 до 15 г., посочват от съда.

Магистратите отчитат, че при по-лека мярка има реална опасност те да се укрият или да извършат друго престъпление. Нито един от тях няма трайна трудова или служебна ангажираност. Предполага се, че в престъпната дейност участват и други лица, на които тримата могат да въздействат и така да затруднят разследването.

По тези причини хасковският съд им налага най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Определението може да се обжалва пред Пловдивския апелативен съд.

Арести за 6.6 кг. марихуана в газовата бутилка на Порше на границата

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
03.02.2022 9:53 9:53

Ha, ha, ha….prisadata triabva da e dojivotna za tezi malki/golemi BOJLUCHI

Иван
Иван
03.02.2022 16:16 16:16

Имена нещо

Back to top button