Хасково

Рибари даряват гориво за проверки срещу бракониерите

д-р Милчо Милчев

д-р Милчо Милчев

Любители рибари от сдружение „Тракиец“ искат среща с директора на ИАРА – Хасково д-р Милчо Милчев. „Причината е, че въпреки проверките, бракониери продължават да ловят с мрежи на водоемите„, уточни Николай Колев, който е член на сдружението.

Haskovo.info припомня, че през октомври миналата година организацията на любителите рибари стартира акция за набиране на средства за зарибяване на язовир „Тракиец“. До края на декември са събрани 3000 лева. Ентусиазмът на любителите обаче секнал, тъй като те нееднократно ставали свидетели на бракониерски набези.

Д-р Милчев не може да се справи с нарушителите. Трябва да се измисли вариант на язовир „Тракиец“ да има постоянна охрана. Знаем, че в ИАРА парите не достигат. Съгласни сме да събираме дарения за гориво на инспекторите“, предложи Николай Колев.

„Освен гориво трябват и хора“, коментира д-р Милчев. Той бе категоричен, че ще се отзове на поканата за среща с любителите рибари. „Ако могат да осигурят доброволци, ние можем да се ангажираме с охраната на язовира“, обеща началникът на ИАРА – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
кимсибилмеза
кимсибилмеза
11.02.2011 14:17 14:17

тези приказки горе са кьорфишеци при социализма пукнат човек нямаше на язовира защото имаше страх пак казвам страх

Back to top button