Хасково

Обвиниха мексиканеца за убийството на Тургай Сали

Окръжна прокуратура – Хасково е повдигнала обвинение на 42-годишния мексикански гражданин, който беше задържан за убийството на 33-годишния Тургай Сали.

Той е обвинен, че умишлено е умъртвил хасковлията, като го е прострелял с огнестрелно оръжие. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият В. Г. е задържан за срок до 72 часа. Предстои в съда да бъде внесено искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“, допълват от държавното обвинение.

Както Haskovo.info писа, Тургай беше прострелян пред дома си в Хасково през нощта на събота срещу неделя. Той беше опериран в клиника в Пловдив, където обаче почина. В софийски хотел беше задържан мексиканецът, в чиято кола беше открита гилза, съвпадаща с куршума, изваден от тялото на хасковлията. Приживе Тургай е казал на полицаите, че по него е стрелял непознат чужденец.

Вчера от прокуратурата и полицията съобщиха, че мексиканецът е влязъл в страната с автобус на 10 февруари, наел е кола от Кърджали и е пристигнал в Хасково на 12 февруари. Ден преди стрелбата той е оглеждал дома на жертвата. Работи се по няколко версии за убийството, сред които са личностни взаимоотношения, любовни истории и разпространение на наркотици. Официално Тургай Сали се е занимавал с продажбата на хранителни добавки и е тренирал ММА.

Тургай е казал приживе на полицаите, че по него е стрелял чужденец – ВИДЕО

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button